WordPress Yüksek İşlemci Kullanımı Nasıl Düşürülebilir?

WordPress web sitenizde yüksek işlemci kullanımını düşürmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz. Kaliteli bir hosting hizmeti kullanmak, sitenizin hızını ve performansını artırabilir. Paylaşımlı hosting yerine VPS veya özel sunucu düşünebilirsiniz. Fazla temalar ve eklentiler, site yükünü artırabilir. Kullanmadığınız temaları ve eklentileri silin. Kullandığınız temayı ve eklentileri güncel tutun.

Yüksek çözünürlüklü resimler, işlemciyi fazla kullanabilir. Resimleri sıkıştırarak boyutlarını küçültün. Ön bellekleme eklentileri kullanarak sayfalarınızın ön belleğini alın. Bu, her istekte yeniden işlem yapmanız gereken sayıyı azaltabilir. İçerik Dağıtım Ağı (CDN), içeriğinizi dünya genelinde sunarak sunucu yükünü azaltabilir.

Veri Tabanını Optimize Edin

Veri tabanınızı düzenli olarak optimize edin ve gereksiz verileri temizleyin. Gereksiz dış bağlantıları veya yazılmamış stil ve komut dosyalarını kaldırarak HTTP isteklerini azaltın. WordPress önbelleklere eklentileri kullanarak dinamik içeriği önbelleğe alarak işlemci yükünü azaltabilir. Bot trafiğini ve kötü niyetli istekleri engellemek için güvenlik eklentileri kullanın.

WordPress’i Güncel Tutun

WordPress, tema ve eklentileri düzenli olarak güncelleyin. Güncellemeler genellikle performans ve güvenlik iyileştirmeleri içerir. Yukarıdaki adımları takip ederek WordPress web sitenizin işlemci kullanımını düşürebilir ve daha hızlı bir site elde edebilirsiniz. Her değişiklikten önce yedeklemeleri almayı unutmayın ve sitenizin işlevselliğini test edin.

Kullanılmayan veya çok az kullanılan eklentileri sitenizden kaldırın. Daha az eklenti, daha az işlemci kullanımı demektir. Sayfa hızınızı artırmak için Google PageSpeed Insights gibi araçları kullanarak önerilen iyileştirmeleri uygulayın.

Iframe Ve Gömülü Kodları Azaltın

İframe’ler ve çok sayıda gömülü kod, işlemci kullanımını artırabilir. Sadece gerekli olanları kullanın. WordPress, zamanlanmış görevleri (CRON işlemleri) kullanır. Gereksiz veya sık aralıklarla çalışan görevleri azaltarak işlemci yükünü azaltabilirsiniz. Bazı işlevleri özel kodlarla yerine getirmek, eklentilere göre daha az işlemci kullanabilir.

Ön bellekleme  ve hosting eklentilerini doğru şekilde yapılandırarak sitenizin hızını artırabilir ve işlemci kullanımını azaltabilirsiniz. XML-RPC, kötü niyetli saldırılara neden olabilir. Eğer kullanmıyorsanız, bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Diğer sitelerin kaynaklarını kullanarak hotlinking yapılmasını engellemek, sunucu yükünü azaltabilir.

İyi Bir Ön Bellekleme Eklentisi Kullanın

Ön bellekleme eklentilerini dikkatli bir şekilde seçin ve sitenizin ihtiyaçlarına uygun bir eklenti kullanın. İşlemci kullanımını azaltmak ve sitenizin performansını optimize etmek için bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Bu önerileri dikkate alarak, WordPress web sitenizin işlemci kullanımını düşürebilir ve daha hızlı bir kullanıcı deneyimi sağlayabilirsiniz. Her değişiklikten sonra siteyi test edin ve herhangi bir olumsuz etkiyi gözlemleyin.