Linux Hosting Özellikleri ve Kimler İçin Uygun

linux hosting nedir
linux hosting nedir

<yoastmark class=

Özellikleri ve Kimler İçin Uygun

Linux hosting, sadece Linux işletim sistemini kullanan sunucu paketleridir ve web sitesi kurmayı düşünen bireyler veya kurumsal müşteriler tarafından tercih edilir. Linux web hosting paketleri, genellikle PHP, HTML gibi altyapıları kullanan işletmeler veya bireysel siteler için optimize edilmiş uygun fiyatlı bir web hosting seçeneğidir.

Hosting Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim ?

Çok uygun maliyetli bir şirket buldunuz ve satın alma fikri içindesiniz, ancak verilen özellikler arasında DDoS gözetmesi bulunmuyor. Bu cins bir vaziyeti yasaklamak için köklü ve müessesesel bir şirket ile çalışmanızı öneriyoruz.

 

Hosting alırken dikkat etkeniz gereken bir öbür ehemmiyetli nokta, işletmenin performansı ve eminliğidir. Sunucuların süratli ve devamlı bir biçimde çalışması, web sitenizin düzgün bir biçimde yayın yapmasını sağlar. Ayrıca, işletmenin güvenlik tedbirleri hakkında da bilgi edinmeniz ehemmiyetlidir. SSL sertifikası, güvenlik duvarı ve yedekleme gibi ihtiyatlar, web sitenizin ve bilgilerinizin güvende olmasını sağlar.

 

Bunun yanı gizeme, teknik destek hizmetlerini de göz önünde bulundurmanız ehemmiyetlidir. Gereksinim dinlediğinizde erişebileceğiniz, süratli ve tesirli bir destek takımı, meselelerinizin çözümünde size dayanakçı olacaktır. Ayrıca, işletmenin sunucu kapasitesi olanakları da dikkate almanız gereken etkenlerdir. Web sitenizin gelişmesi vaziyetinde, daha fazla kaynak arz edebileceğiniz bir hosting sağlayıcısı seçmek avantajlı olacaktır.

 

Son olarak, kullanıcı yorumlarını ve hosting işletmesiyle alakalı geri bildirimleri okumanız da yararlı olacaktır.

 

Linux Hosting Nerelerde Kullanılır?

Linux hosting paketleri, üçüncü parti yazılımları destekleyebilme özelliğine sahiptir. PHP sürümü 5.3 ve üzerinde bulunan birçok scripti sorunsuz bir şekilde çalıştırabilir. Örneğin:

 

– E-ticaret siteleri

– Haber ajansları veya haber siteleri

– Kurumsal düzeyde web siteleri

– Forum siteleri (örneğin, MyBB)

 

Neden Uygun Fiyatlı?

 

Web sitelerini barındırmak için kullanılan bu hizmet, ekonomik olmasının nedenlerinden biri olarak öne çıkar.  açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Linux’un kullanılması ve dünya çapında en yaygın açık kaynaklı işletim sistemi olarak tercih edilmesi sayesinde uygun fiyatlıdır. Bu, hosting sağlayıcıların maliyetlerini düşürerek kullanıcılara ekonomik hosting paketleri sunmalarını sağlar.

 

Hangi Web Panel Kullanılıyor?

 

Hosting Duragi ekibi olarak, tüm hosting paketlerimizde lisanslı cPanel kullanmaktayız. İşletim sistemi olarak CentOS işletim sistemini tercih ediyoruz.